Eventjes een uitleg....

Richtlijnen NK "Beste jeugdvoorbrenger" Jong NSPS

> Deelnemers worden in 2 groepen verdeeld, Groep 1: 5 t/m 10 jaar. Groep 2: 11 t/m 15 jaar. De beste uit iedere groep wordt namens de fokvereniging afgevaardigd voor het Nationaal Kampioenschap.

> De jongeren hoeven geen lid te zijn van het NSPS.

> Jongeren doen bij voorkeur mee in hun eigen fokgebied en kunnen slechts eenmaal per jaar worden afgevaardigd.

> Het is de bedoeling dat de voorbrenger zo veel mogelijk zelfstandig zijn/haar taak uitvoert. Een jeugdige aandrijver t/m c.a. 25 jaar is toegestaan om te helpen de pony zo optimaal mogelijk te presenteren.

> De pony moet minimaal 2 jaar oud zijn en zijn geregistreerd in het veulenboek (2 of 3 jaar) of stamboek (3 jaar e.o.) bij het NSPS. Het mag ook een pony zijn die te oud is voor primering (boven de 12 jaar).

> De kwaliteit van de pony is nu niet van belang, maar de kwaliteit van de voorbrenger. Een makke en lieve merrie of ruin is gewenst, een hengst is NIET toegestaan. Natuurlijk zien wij wel graag leuke pony's in de baan. Wij zouden het op prijs stellen om alleen geprimeerde dieren in de baan te zien.

> Er wordt eerst individueel voorgebracht. Dat wil zeggen, dat ze 1 voor 1 in de baan verschijnen en moeten opstellen, stappen en draven. Daarna worden alle nummers door de ringmeester opgeroepen en verschijnen ze op nummervolgorde in de baan, daarna wordt er opgesteld en is de winnaar bekend gemaakt.

> Probeer ouders/begeleiders er voor te laten zorgen dat hun kind op tijd in de vooropstelling is en dat het ook tijdig in de baan kan. Soms is n.l. de spanning zo groot dat de jeugd daar zelf geen oog meer voor heeft.